Gullash
(Karen Borchersen)
- 600-1000 gram kød (bov eller tykkam er bedst, men alt oksekød kan i princippet anvendes)
-
Et stort løg
-
3 gulerødder
-
3 fed hvidløg
- en halv til en hel deciliter edelsüss paprika
- en dåse tomatkoncentrat
- en dåse flåede tomater
- en halv til en hel liter bouillon
- 1/4 l piskefløde
Løg, gulerødder og hvidløg hakkes fint – vi bruger en hakkeindsats til stavblenderen.
Kødet skæres i tern (ca 2 x 2 cm)
Kødet svitset på alle sider i en stegegryde i mindre portioner ad gangen. Når alt kødet er svitset og taget op ad gryden, svitset løg, gulerødder, hvidløg og paprika. Kødet tilsættes, herefter tilsættes tomatkoncentrat og de flåede tomater (blendet med stavblender).
Tilsæt yderligere en halv liter bouillon (alternativt vand og en bouillonterning).
Tre kvarter efter at gullashen er sat over sættes skrællede kartofler over til kartoffelmos.
Når kartoflerne er kogt, tilsættes fløden til gullashen. Kartoflerne moses og begge dele smages til med salt og peber og serveres.
|